Китайският коронавирус отмени голямо туристическо събитие в БългарияКитайският коронавирус отмени туристическо събитие от световен мащаб, на което България щеше да има привилегията да домакинства на 7 март. На тази дата в една от най-посещаваните ни туристически атракции трябваше да се състои годишната среща на Световния туристически алианс.

„Във връзка с епидемичната ситуация, която се оказа по-сериозна отколкото очаквахме, с оглед на превенция от разпространение на вируса и на база забрана на Правителството на Китайската Народна Република за пътуване зад граница, ние от Световния туристически алианс, като организатори на годишната среща на Алианса в началото на месец март 2020 година в Замъка „Влюбен във Вятъра”, Република България, отменяме планираната среща за неопределено време.

Поднасяме своите извинения на всички потвърдили участие до момента и изказваме сърдечна благодарност на домакина и достоен член на Алианса: Замъка „Влюбен във Вятъра”, Република България за разбирането и усилията които са положили до момента“, пише в официалното си писмо до домакините президентът на Световния туристически алианс Дуейн Кианг.