България – домакин на престижен форум на Световния Туристически Алианс

 

Благодарение на активното участие на Замъка „Влюбен във вятъра“ за промотиране на България, като туристическа дестнация в България ще се организира официална среща на Алианса и Световната банка посветена на „Ролята на туризма за ликвидиране на бедността“.

По време на редовната среща в Ница, проведена на 4 Април тази година, кандидатурата на замъка беше одобрена, както за участието в проекта, така и за домакинството на следващата среща.

Среща в Ница на WTA

В присъствието на посланици, офицални лица и над 40 лидери на международни туристически организации Президентът на организацията г-н Duan Qiang изрази лично своята благодарност за участието на замъка в инициативите на Алианса. Предстои заснимането на специален филм за туристическите атракции в България.

Това е добър знак, преди началото на туристическият сезон не само за фирмите в туристическият бранш в региона. След завоюването на Златен приз на ITB China Шанхай, участието в Световният Инвестиционен форум в Макао, замъкът се включи в последващите инициативи на интегриране ЕС и Китай за обединяване на усилията в областа на туризма. Участията във форумите във Венеция, София и Варна засилиха интереса към региона и България не само на туристически фирми и организации, но и на инвеститорски компании от Азия.

Предстоящата среща на Световният Туристически Алианс и Световната банка е признание и за международният авторитет на България, като туристическа дестинация.