Алея на виното правят в замъка в РавадиновоВ популярния замък „Влюбен във вятъра”, който се намира на няколко километра от Бургас, ще си имат алея на виното. Тя ще бъде готова догодина и ще събере най-добрите винари и сомелиери от областта и страната. Новината съобщи в Созопол мениджърът на замъка Янко Кръстев.

Идеята за създаването на алеята е на бургаската фирма „Нанивантрейдинг”, със собственик Стоян Георгиев и ръководството на равадиновския замък. В изградената алея на виното ще се организират гурме състезания, представяне на най-добрите вина, био продукти, храни и други напитки.

В момента в Созопол се провежда второто издание на „Дионисиеви дни на виното”, чиито организатор е Георгиев, а интересът към винения фестивал е огромен, видя репортер на Грамофона нюз. Над 40 фирми се включиха във феста, който се намира до Амфитеатъра в Созопол и е в продължение на три дни.

Организаторите обявиха, че интересът към Дионисиевите дни нараства с всяка изминала година и това е причината да търсят по-мащабно място за изява. На събитието днес присъства популярният сицилиански сомелиер Маурицио Ферери, който ще разкрие каква е магията на дегустацията.