Българска атракция с голяма награда в РимЗамъкът „Влюбен във вятъра“, дело на Георги Тумпалов спечели голямата награда „Туризъм и изкуство“ на една от най-старите туристически организации на професионалистите в туризма в света SKAL International.

„Ние знаем, че Замъка „Влюбен във вятъра“ е една малка капка в световния океан от строителни и архитектурни постижения, но сме сигурни, че без нашата капка океанът ще бъде по-малък.“, заяви при получването на наградата мениджерът на замъка Янко Кръстев, който е и вицепрезидент на българският клон на организацията.

По време на форумът в Рим по инициатива на българскитя замък беше учредена и Асоциация на Европейските Замъци. Създадени, като отбранителни съоръжения в миналото, днес замъците са крепост на историческото наследство, културните достижения и националното богатство на всеки един народ. Основната цел на Асоцоацията е да обедини усилията на Европейските народи за запазване на Европейската култура и Християнските ценности. В Асоциацията може да членува всяка организация, семейство или личност, който иска да се запази красотата на Света.

Инициативате е подкрепена от Skal Interntional, European Best destinations и World Tourism Alliance.