Музей на порцелана

На 1 май 2021 година в приказният Замък “Влюбен във вятъра“ в село Равадиново ще отвори врати единствената по рода си експозиция на старинен порцелан, част от личната колекция на собственика Георги Тумпалов.

Изложбата ще е позиционирана в първата част на арт-галерията на Замъка, която пресъздава лукса, красотата и уюта на дворцовите зали от миналото.
Всеки , който желае, ще може да се наслади на изящните ръчно рисувани порцеланови изделия. Част от най-ценните експонати са от първия порцелан в Европа на фабриката в град Майсен от 1708 година, Китайски порцелан от 1879 година, Делфски синьо-бял порцелан от 1653 година, както и изделия на немските най-добрите фабрики в света: Кралска порцеланова фабрика в Берлин, Фюрстенберг, Кала (Тюрингия), Розентал, Стария Люксембург (Villeroy & Boch), Нимфенбург. Всеки порцелан е със собствен стил на изработка, рисунък, вид и качество на материала.
Разхождайки се из залата с под от полускъпоценен камък оникс, слушайки увлекателната история на порцелана, под кадифено червения таван и светлината на прожекторите, ще се почувствате като истински откриватели, част от елита на всеки Замък.