Филм на Теодор Ушев с Деян Донков снимат в Замъка “Влюбен във вятъра”Замъкът “Влюбен във вятъра”- сбъдната детска мечта на собственика Георги Тумпалов, се превърна в снимачна площадка и естествен декор за новия българския игрален филм “Пумпал. След успеха на холивудска продукция от 2014 година “Красавицата и звяра”, снимана в Замъка, българската атракция събра и елита на родното кино.

В главните роли на новата продукция са Деян Донков и Мартина Апостолова. “Пумпал” е базиран на едноименния роман на Владислав Тодоров и ще бъде режисиран от Теодор Ушев – номиниран за „Оскар“ за анимация за „Сляпата Вайша“ и носител на най-престижната в света награда “Кристал“ за анимация от фестивала в Анси.

Концепцията заложена в сюжета, засяга усилията на науката да победи смъртта, като създаде биологически съвършен и неразрушим човек – био-титан. Действието се развива в неопределено бъдеще на Балканския полуостров. ​Във филма ще има 25 мин. авторска анимация в стила на филмите на Тео Ушев. Жанрът на филма е „приказка-дистопия“.
Това ще бъде пръв опит за България в областта на подобно жанрово кино.
В действието на филма героите попадат в най-различни светове. А какво по-магично и приказно от неописуемия свят на Замъка- атракция номер едно на България!

Екип на БНТ беше допуснат на снимачната площадка на първия пълнометражен игрален филм на Теодор Ушев в България – замъка в Равадиново. Антиутопията е с работно заглавие “φ1.618”.