15 000 се кълнат да следват делото на Левски в Замъка „Влюбен във вятъра“

levskis oath

15 000 българи са се подписали под клетвата на Васил Левски да пазят отечеството и да действат в защита на интересите на родината ни. Инициативата по възраждане на ритуа по клетвата на Апостола на свободата е на Замъка „Влюбен във вятъра“ край Равадиново. В най-посещаваната българска атракция вече трета година събират подписите под клетвата на Левски на българи и посетители от цял свят.

Последни подписите си под патриотичното обещание сложиха народният представител и заместник председател на Народното събрание Явор Нотев и на Посланика на Чехия Душан Щраух.

Това не е единствената родолюбива инициатива на собственика на Замъка Георги Тумпалов. В забележителността патриоти преписват и „История славянобългарска“ на Паисий Хилендарски, като копията се подаряват на различни културни институии. Първият екземпляр бе връчен лично от Геори Тумпалов на българската църква в Одрин, Турция. Вече са направени 12 преписа от родолюбивата книга, а в изработването им са участвали над 20 000 българи и чужденци.