Филм за Замъка „Влюбен във вятъра“ в Равадиново с международен призФилм за българската атракция замъка „Влюбен във вятъра“ в Равадиново спечели престижен международен приз. Церемонията по награждаването на лауреатите от Международния туристически филмов фестивал се проведе в двореца Топкапъ в Истанбул.

В конкуренция с 52 филма със силни участници от Европа и Азия, единственият български филм „Влюбен във вятъра“, посветен на легендата на едноименния замък, спечели наградата в категорията „Туристическа дестинация“. И то при много силна конкуренция от над 30 филма от страната домакин – Турция.

Поздравления за оригиналния сценарий и забележителната му реализация, посветена на българската атракция, отправи и лично директорът на Асоциацията на Филмовите фестивали – Виена, Александър Камел. Филмът получи официална покана и ще представи България, като туристическа дестинация и на фестивалите в Кан, Порто, Загреб и Кейп Таун.

С участието си в подобни форуми Замъкът, вдъхновен и построен от неуморния си собственик и архитект Георги Тумпалов, защитава достойно името на България на туристическата карта на света. Атракцията е отличена със златен и сребърен приз на A’design Award в Италия и златен приз на ITB China в Шанхай. Със Замъка бе презентирана България като туристическа дестинация на Инвестиционния форум в Макао.

„Влюбен във вятъра“ е и лидер на романтичните дестинации в Европа, според класацията на European Best Destinations. Съчетаването на традиционните туристически похвати за реклама със силата и магията на изкуството води до много по-дълготраен и постоянен ефект не само само за увеличване на потока от туристи, а и за привличане на инвеститорският интерес към България, категорични са експертите, оценявали атракцията като успешен туристически продукт.