Първият международен фестивал ВЛЮБЕН ВЪВ ВЯТЪРА разтърси южното ЧерномориеОрганизираният от Българската атракция, замъкът „Влюбен във вятъра“ и от Посланика на Палестина в България Н. ПР. Д-р Ахмед ал Мадбух, международен фестивал събра участници и гости от над 10 държави. Арт изложения, богата музикална и фолклорна програма, изпълнение на екзотични музикални инструменти, демонстрация на чайна церемония организирана от Китайският Културен център в България и ред още мероприятия изненадаха гостите на замъка.

Събитието съвпадна и с връчването на замъка на наградата за „Най-добра Европейска Атракция“ за 2022 година и включването на замъка в „ТОП 10 на Европейските дестинации“.
„Щастлив съм, че успяхме да организираме такова грандиозно мероприятие. Благодаря на всички участници и гости за доверието. Това е и част от магията на замъка. От сега каня всички на Вторият фестивал през 2023 година“, заяви собственикът и строител на замъка Георги Тумпалов.

Участници от целият свят (Китай, Държавния фолклорен ансамбъл на Палестина, Монголия, Йемен, Казахстан) изминаха хиляди километри за да пренесат магията на изкуството и културата на техният народ с послания за мир и дружба между народите.