Замъкът в Равадиново с ново престижно международно признание

Замъкът „Влюбен във вятъра“ край Равадиново получи ново международно признание от International Coalition of Tourism Partners /ICTR/. Атракционът, който всяка година се посещава от хиляди туристи, е един от малкото български туристически обекти и организации, които отговарят на критериите на Международната коалиция на туристическите партньори. Сред българските представители на индустрията единствено Министерството на туризма и Замъкът отговарят на критериите на международната туристическа организация.

ICTP е международна коалиция на глобални дестинации и заинтересовани страни в областта на туризма и пътувнето, които са ангажирани с качествени услуги и зелен растеж. Тя ангажира общностите и техните заинтересовани страни да споделят качествени и екологични възможности, включително инструменти и ресурси, достъп до финансиране, образование и маркетингова подкрепа. Организацията се застъпва за устойчив авиационен растеж, опростени формалности за пътуване и справедливо съгласувано данъчно облагане. ICTP подкрепя Целите на хилядолетието за развитие на ООН, Глобалния етичен кодекс за туризъм на ООН и редица програми, които ги подкрепят.

Атракцонът заслужи членството си в международната организация със спечелените през годините национални, международни и световни награди, но и със качеството на услугите, които предлага. Създаването и изграждането на Замъка от неговия собственик Георги Тумпалов отговаря изцяло и на целите, критериите и визията на International Coalition of Tourism Partners за зелен растеж.

Основната сграда на замъка, параклиса, винарната, художествената галерия и други обекти се изработват главно от мраморизиран варовик. Според теста на камъните от Българската академия на науките, възрастта на камъните е между 47 и 53 милиона години. И всички останали строителни материали са напълно естествени, като мрамор и гранит. Над 20000 тона камъни са били използвани по време на строителството.

Замъкът най-вероятно е най-голямата сграда в света с форма на каменен кръст с размери от 75 до 32 метра и височина 29 метра. Покривът е покрит с меден метал с общо тегло 53 тона. Изкуственото езеро е дълбоко 5 метра. Повече от 3000 различни цветя и дървета растат в парка.