BURGAS BUSINESS AWARDSПредставители на бизнеса в Бургаска област бяха отличени и наградени по подобаващ начин на първата по рода си специална гала церемония BURGAS BUSINESS AWARDS, която се състоя на 14 април, от 19:00 ч. в Конферентния център на хотел „България“.
Подобен тип събитие се организира за първи път в Бургас и на него бяха презентирани, популяризирани и наградени успешни компании и фирми не само в Бургас, но и по цялото Южно Черноморие.
BURGAS BUSINESS AWARDS освен да популяризира местния бизнес има за цел да го стимулира, утвърждава и подпомага в региона, като същевременно акцентира състоянието, амбициите и възможностите на фирмите.
Организаторите се погрижиха в първото издание на BURGAS BUSINESS AWARDS да участват компании, разделени в няколко основни категории.
Специално подбрано жури бе ангажирано с нелеката задача да открои най-добрите сред тях.С перфектна организация на събитието и сред елита на бургаския бизнес, Замък „Влюбен във вятъра“ заслужено спечели 1 награда за „Туристически атракцион в Бургас и Южното Черноморие“, както и грабна специалния приз за START UP компания на BEE LINE. Той е единственият новопостроен замък в Европа и обявен е за архитектурно чудо от A’Design Awards – Италия, включен в Топ 3 на „Най-красивите замъци в Европа“. Носител е на много международни награди както за архитектура, така и за туризъм. През 2021 година е награден за най-добра Европейска семейна атракция.
Замъкът е изграден в приказен стил и привлича хиляди туристи от целия свят. С прекрасният си парк, красивите си езера и множеството допълнителни атракции се е превърнал в любимо място не само за ежедневен отдих, но и за семейни празници, фирмени партита и филмови и музикални продукции.
Истинската магия на замъка, обаче се крие в неговото построяване. Построен е от един човек – неговият любезен домакин Георги Тумпалов, който сам с помощта на още няколко души, в продължение на над 25 години, изгражда камък по камък своята детска мечта. Той е многократен републикански и вице световен шампион по класическа борба, носител на два рицарски ордена. За своят изключителен принос в архитектурната история на Европа е награден от краля на Белгия с ордена на Леополд II, наричан „Кралят Строител на Европа“.
Неговият талант, трудолюбие и упорство десетилетия да преследва детската си мечта са вдъхновили много хора да променят живота си, да повярват в силите си и да последват неговият пример.Замъкът „Влюбен във вятъра“ е най-посещаваният туристически обект в България и работи целогодишно.